Voor 13:00 besteld, zelfde dag verzonden   Vanaf € 45,- gratis verzonden
Logo Green-World.nl
> Ons verhaal


Wat fijn dat jij hier bent! Dat betekent namelijk dat je milieubewuster bezig wil zijn en/of  op zoek bent naar duurzamere of plasticvrije producten. Misschien gaat er een wereld voor je open? Of misschien ben je hier al een hele tijd bewust mee bezig? Hoe dan ook, als GreenWorld zijn we trots, trots op iedere groene stap die jij zet! Het gaat er namelijk vooral om dat we met zijn allen ons best doen om ons plasticverbruik te verminderen. Gezamenlijk maken we namelijk het allergrootste verschil!

Het idee voor Greenworld is ontstaan door een reis om de wereld, die ik met mijn man en drie kinderen heb gemaakt. Een jaar lang samen op avontuur, genieten van de natuur en van elkaar. Maar ook een jaar lang werden we als gezin geconfronteerd met rondslingerend plastic, op het land maar ook in de oceanen. Plekken die voor veel dieren hun “thuis” zijn, en waarvan ze zó  afhankelijk zijn.

De hoeveelheid (wegwerp) plastic dat gebruikt wordt, is zo extreem groot. Kijk eens rond in een willekeurige supermarkt, of op het strand, en wat dacht je van alle plasticdeeltjes die via onze wasmachines hun weg vinden naar onze rivieren en uiteindelijk naar zee?

Eenmaal weer terug in Nederland wilde ik hier iets mee doen.
Allereerst namen we als gezin ons huishouden kritisch onder de loep. Zo werd onze badkamer al snel bijna volledig plasticvrij, lagen er al gauw overal heerlijke zeepblokken om onze handjes te wassen, en veranderde ook het gebruik van wasmiddelen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Boodschappen proberen we zo plasticvrij mogelijk te doen. Al valt dat niet altijd mee in een dorp als het onze. We hebben een elektrische auto, maar doen zoveel mogelijk op de (bak)fiets. En ook de aanschaf van kleding proberen we zo duurzaam mogelijk te doen. Ik ben zo trots op onze kindjes, die nu al precies weten wanneer iets van plastic is, en dat dat niet zo goed is voor onze aarde. Ze leren om andere keuzes te maken, ook al is dat niet altijd even makkelijk.

Maar ik wilde graag meer doen dan onze persoonlijke bijdrage leveren aan het verminderen van ons plastic verbruik. Het duurde dan ook niet lang voordat GreenWorld was geboren. Namens GreenWorld zet ik me met liefde in om duurzame, zero waste en plasticvrije producten bij mensen onder de aandacht te brengen. Hoe meer mensen hun steentje willen en kunnen bijdragen, hoe beter dit is voor onze planeet. Zo bieden we diverse duurzame, zero-waste en plasticvrije alternatieven aan voor veel reguliere huishoudelijke- en verzorgingsproducten. Daarnaast hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen door bewustwording te creëren over het wereldwijde plastic probleem, zowel online als offline, en ben ik namens GreenWorld donateur van The Plastic Soup Foundation. Dit alles doe ik met veel plezier en zonder winstoogmerk.

Bij GreenWorld vind je duurzame, zero-waste en plasticvrije alternatieven voor veel reguliere huishoudelijke- en verzorgingsproducten.
Uiteraard zijn we continue op zoek naar nóg meer zero-waste en plasticvrije producten, en daarmee zal ons assortiment dan ook blijven groeien. Neem dus regelmatig een kijkje op onze site, en wees vooral trots, op iedere groene stap die jij zet!

"We don't need a handful of people doing zero waste perfectly, we need millions of people doing it imperfectly"  Anne-Marie Bonneau

Een warme groene groet,

Jolanda Brakels